Citiți un interviu de excepție cu program managerul QuickLearn, John Bax, despre profesia de trainer, despre conceptul "quick learn" și despre cel mai nou eveniment "Maratonul workshop-urilor".

1. Sunteți trainer, coach și speaker internațional. Ce v-a determinat să alegeți să lucrați la nivel internațional?

John Bax:  Unul dintre motive este că îmi place foarte mult să călătoresc. Mi-a plăcut acest lucru încă din adolescență. Datorită numeroaselor călătorii pe care le-am făcut, am devenit interesat și am dezvoltat abilități pentru a vorbi limbi străine. Când aveam 18 ani, am început să învăț limbile engleză și germană la Teachers Training College din Olanda. Când am absolvit, am înființat propria mea companie de instruire lingvistică și de traduceri și am lucrat pentru companii multinaționale și internaționale. Mi s-a părut normal ca atunci când mi-am vândut acțiunile la companie și mi-am înființat compania de Training și Coaching în Olanda, șă mă concentrez asupra multinaționalelor și companiilor internaționale. Era dorința mea să fac acest lucru și îmi construisem deja un public în timpul activității anterioare.

2. Cum v-ați descrie în postura de trainer. Ce stil vă definește ca trainer?

John Bax: Întotdeauna mi-a plăcut să ajut oamenii în procesul lor de învățare și dezvoltare. De aceea, am ales să urmez cursurile Teachers Training College. Cred că acesta este motivul pentru care sunt un trainer foarte implicat. Îmi place să transform problemele complexe în unele simple, clare și ușor de recunoscut. De asemenea, îmi place să provoc oamenii să-și depășească limitele. Orientarea către acțiune și distracția sunt alte caracteristici ales stilului meu.

3. De ce ați ales să lucrați în România și de ce ați înființat compania dvs. de training aici?

John Bax: Aș vrea să spun că aceasta a fost o strategie bine pusă la punct, dar nu a fost așa. A fost o pură coincidență. M-am îndrăgostit de o româncă foarte frumoasă atunci când vizitam Malta. Vedeți... din nou un aer internațional! Când am venit în România mai des, am început să mă interesez despre piețele de training și de coaching de aici, și am observat că ambele erau într-un stadiu puternic de dezvoltare. Pentru că sunt un antreprenor, mi-am înființat și o companie de training și coaching aici.

4. Ce ne puteți spune despre firma de training QuickLearn? Cu ce este diferită față de alte firme din domeniu?

John Bax: Suntem foarte diferiți. Uitați-vă pe site-ul nostru. Poate să vă placă sau nu, dar altul asemănător nu mai există. Mai mult, noi oferim exact ce spunem, și anume: QuickLearn, adică învățare accelerată. Noi ajutăm participanții la workshop-uri să dobândească abilități soft, în cel mai rapid mod. Învățarea la nivel micro și învățarea accelerată sunt cele mai importante concepte pe care le aplicăm. Unde poți găsi o companie care oferă workshop-uri de o zi ce se concentrează pe dezvoltarea unei anumite abilități, workshop-uri cu teme ca: "arta de a pune întrebări", "transformarea obiecțiilor în oportunități", "captivează-ți publicul", "negocierea de soluții win-win" sau "gestionarea procesului de schimbare"?

5. Săptămâna viitoare, pe 22 mai la București și pe 27 iunie la Brașov, are loc, în premieră, evenimentul QuickLearn Maratonul Workshop-urilor. Ce ne puteți spune despre eveniment și despre conceptul acestuia?

John Bax:  Maratonul Workshop-urilor permite participanților să experimenteze conceptul de workshop-uri de o zi concentrate pe dezvoltarea unei anumite abilități, într-o versiune foarte intensă și provocatoare. În numai o zi, participanții iau parte la 4 workshop-uri scurte și de impact, prezentate de 3 traineri, fiecare având stilul său diferit. Toate cele 4 workshop-uri vor respecta conceptul QuickLearn, ce presupune livrarea unei părți teoretice scurte și la obiect, a numeroase exemple ilustrative și captivante și a unor exerciții energizante și distractive.

6. De ce ar trebui să participăm la Maratonul Workshop-urilor?

John Bax: Pe scurt, dacă cineva vrea să învețe multe lucruri noi, practice, într-un mod interactiv și energic, despre 4 teme, totul într-o singură zi, atunci trebuie să ia parte la Maratonul Workshop-urilor!

7. Plănuiți să mai organizați evenimente în București și Brașov în viitorul apropiat?

John Bax: Da, începând din luna septembrie a acestui an, vom organiza workshop-uri de o zi în București și Brașov și, de asemenea, vom mai organiza Maratonul Workshop-urlor!