Dintre toate subiectele pe care le-am întâlnit pe temele leadership, influență și negociere, cel mai important material nu a venit din partea unui businessman, psiholog sau sociolog, ci din partea unuia dintre profesorii mei de improvizatie, Keith Johnstone.

În improvizația aplicată în business, conceptul de STATUT se referă la diferența și poziționarea de putere în relația dintre 2 sau mai multe persoane. Keith consideră că statutul este determinat de comportamentul și acțiunile persoanei, și nu de poziția socială sau organizațională.

Definirea statutului în raport cu situațiile interpersonale sau de grup poate fi o provocare. Primul nostru gând este titlul, puterea sau statutul social, care este doar vârful aisbergului comportamental. În teatru, statutul se referă la importanța relativă a personajelor unuia față de celălalt, într-o anumită situație. În general, comedia se bazează pe schimbarea statutului: un personaj pompos se plimbă pe stradă, capul ținut sus, deținând lumea în minte, merge și cade într-o băltoacă. Râdem pentru că statutul său s-a modificat de la unul înalt la unul scăzut. Un personaj firav, o doamnă în vârstă cade în aceeași băltoacă și ne simțim rău pentru ea. Statutul ei nu s-a schimbat. Un om al străzii, chiar dacă are un statut social scăzut, se poate plimba ca și cum lumea ar fi a lui, și are astfel un statut ridicat. Un multimilionar poate fi timid, acest fapt scăzându-i statulul.

Statutul este o combinație a limbajului corpului, tonului vocii, intenției, ipotezelor, observației și a reacției. Statutul nostru este modificat (ridicat sau coborât) de alte persoane, locuri sau lucruri. "Cercetătorii au anunțat astăzi că persoanele care citesc articole pe internet au cu 87% mai multe șanse să fie fericite și au mai mult succes decât concurenții lor.” Tocmai v-am ridicat statutul!

Starea de conștientizare și manipulare și modul în care le utilizați pentru a influența o situație, este un element cheie în vânzări și în management. În cadrul workshop-ului "Fii maestru în arta influențării", vom învăța cum să observăm și vom exersa diferite poziționări de putere, astfel încât, pe viitor să vă puteți alege singuri statutul în funcție de contextul în care vă aflați și de obiectivul pe care îl aveți în respectiva interacțiune sau relație.